Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

30 Μαρτίου 2017
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε σήμερα την απόφασή του για τα ματωμένα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, καταδικάζοντας την Ελλάδα για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας και
αναφέροντας ότι το κράτος απέτυχε τόσο να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις και να προστατεύσει τα θύματα όσο και να πραγματοποιήσει αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Το Ανώτατο Δικαστήριο εκδίκασε την προσφυγή 42 μεταναστών από το Μπανγκλαντές, οι οποίοι είχαν εργαστεί από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι τον Φλεβάρη του 2013 στα φραουλοχώραφα της Ηλείας, και επιδίκασε αποζημίωση 16.000 ευρώ για καθέναν που συμμετείχε στη διαδικασία ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου και 12.000 ευρώ για τους υπολοίπους προσφεύγοντες για το σύνολο των βλαβών που τους προκλήθηκαν. Επίσης, το Δικαστήριο τους αναγνώρισε 4.363,64 ευρώ συνολικά για τα δικαστικά έξοδα.

Ο εργοδότης τους αρνήθηκε να τους πληρώσει τους μισθούς τους και τους ανάγκασε να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, αλλά και υπό την εποπτεία ένοπλων φρουρών.

Τον Απρίλη του 2013 έλαβαν χώρα τα αιματηρά γεγονότα που εξέθεσαν τη χώρα διεθνώς και ανέδειξαν για ακόμη μία φορά τις σκληρές συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες, αλλά και το καθεστώς δουλείας που επικρατεί σε αρκετές περιπτώσεις.




Χαρακτηριστικά τα πρωτοσέλιδα της «Εφ.Συν» στις 18 και 19 Απριλίου 2013




Τότε οι μετανάστες από το Μπανγκλαντές είχαν διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσής τους, αλλά και το γεγονός ότι δεν είχαν πληρωθεί. Η απάντηση των... πιστολέρο ήταν να ανοίξουν πυρ και να τραυματίσουν περίπου 30 από τους διαμαρτυρόμενους.

Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών είχε αθωώσει, ομόφωνα, τον επιχειρηματία (ιδιοκτήτη της έκτασης) καθώς και έναν ακόμη κατηγορούμενο.

Αντίθετα, είχε κρίνει ενόχους τους άλλους δύο κατηγορούμενους και ειδικότερα για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών τον έναν και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών τον δεύτερο.

Οι ποινές που είχαν επιβληθεί ήταν καθείρξεις δεκατεσσάρων και επτά ετών, αντίστοιχα, στους δύο κατηγορουμένους.

Στις 30 Οκτωβρίου 2014 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «επισφράγισε» την απόφαση του Εφετείου αφήνοντας σε ισχύ την αθώωση των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν ξαναδικάστηκαν.


• Ολόκληρη η ΑΠΟΦΑΣΗ

efsyn.gr

0 σχόλια:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις