Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

12 Αυγούστου 2014
Η είδηση της αυτοκτονίας του Ρόμπιν Γουίλιαμς έπεσε σαν κεραυνός νωρίς σήμερα το πρωί.
Μαθεύτηκε επίσης ότι «ο πιο αστείος άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με παλιότερο δημοψήφισμα του αμερικανικού περιοδικού Entertainment Weekly, έπασχε από κατάθλιψη. Οι μικρές και οι μεγάλες ατομικές τραγωδίες ήταν ανέκαθεν μέρος της καθημερινότητας του Χόλιγουντ. Η διασημότητα συνήθως δεν συμβαδίζει με την ευτυχία. Αυτή εδώ η τραγωδία όμως συγκλόνισε εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του διάσημου ηθοποιού. Τα social media πήραν φωτιά αμέσως μετά την είδηση του θανάτου του.

 Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έπαιξε σε πλήθος ταινιών. Πήρε ένα Οσκαρ (Β ρόλου για τον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντιγκ») και προτάθηκε άλλες τρεις φορές για το βραβείο. Το παρουσιαστικό του δεν τον βοηθούσε να γίνει ζεν πρεμιέ, έγινε αφίσα όμως σε νεανικά δωμάτια χάρη σε έναν ρόλο του που ενέπνευσε τη γενιά του ‘80. Ποιός δεν θυμάται τον Τζον Κίτιγκ και τον «Κύκλο των χαμένων ποιητών»; Ποιός θα ξεχάσει την διάσημη ατάκα του «Αδραξε την ημέρα»;
 Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν σπουδαίος ηθοποιός. Πολυτάλαντος. Ικανός για δράματα, για περιπέτειες που εξάπτουν την παιδική φαντασία, και για κωμωδίες χαμηλών τόνων που κρύβουν μέσα τους το δράμα. Ποιός θα ξεχάσει την τρυφερή «Κυρία Νταπφάιαρ»; Το αντιπολεμικό «Καλημέρα Βιετνάμ»; τον τρελό «Βασιλιά της μοναξιάς»; Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς μιλούσε σαν πολυβόλο ενώ μπόλιαζε την κωμωδία με μια νότα θλίψης. Παγκόσμιος θρήνος Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση για τον θάνατο του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την Δευτέρα στο σπίτι του, στο Τιμπουρόν της Καλιφόρνια, βορείως του Σαν Φρανσίσκο, σε ηλικία 63 ετών. Σύμφωνα με δήλωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, «ο θάνατος οφείλεται σε αυτοκτονία λόγω ασφυξίας».
 Στη δήλωση αναφέρεται ότι το γραφείο του τοπικού σερίφη έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 12 το μεσημέρι (τοπική ώρα), σύμφωνα με το οποίο ένας άνδρας βρέθηκε «αναίσθητος στην κατοικία του και δεν ανέπνεε». Οι δυνάμεις που έσπευσαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για τον Γουίλιαμς και επιβεβαίωσαν το θάνατό του. Η είδηση έγινε γνωστή τα ξημερώματα στην Ελλάδα. Ήταν γνωστό ότι ο ηθοποιός έπασχε αρκετό καιρό από βαριά κατάθλιψη, η οποία τον ώθησε στην χρήση ναρκωτικών.

 Πιο συγκεκριμένα ο Γουίλιαμς έιχε παραδεκτεί δημόσια τον εθισμό του με την κοκαΐνη, την οποία συνήθιζε να αποκαλεί «πιτυρίδα του διαβόλου». Χαρακτηριστικές του ατάκες -αναφορές στην εξάρτησή του- από διάφορους κωμικούς του ρόλους ήταν: «Τι καταπληκτικό ναρκωτικό» «Ο,τιδήποτε σε κάνει παρανοϊκό και ανίκανο, δώστε μου κι άλλο από αυτό» Το 2009 υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοικτής καρδίας στην κλινική Κλίβελαντ του Οχάιο, η οποία αποτέλεσε αφορμή για απολογισμό ζωής, όπως ανέφερε σε παλαιότερη δήλωση του ο Γουίλιαμς. Η ατζέντης του διάσημου ηθοποιού, Μάρα Μπάξμπαουμ, δήλωσε ότι ο Γουίλιαμς «έδινε μάχη με βαρειά κατάθλιψη».
 Η συζύγός του, Σούζαν Σνάιντερ, δήλωσε: «Σήμερα το πρωί έχασα τον σύζυγο και καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν απο τους πιό αγαπητούς καλλιτέχνες κι έναν όμορφο άνθρωπο. Ελπίζουμε ότι θα τον θυμόμαστε με επίκεντρο τις αμέτρητες στιγμές γέλιου και χαράς που χάρισε σε εκατομμύρια και όχι τον θάνατό του...»

 Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δήλωσή του ανέφερε: «Ηρθε στον κόσμο μας ως εξωγήινος και κατόρθωσε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος, μας έκανε να γελάσουμε και να κλάψουμε». Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε φυσικά στην κωμική σειρά της τηλεόρασης «Mork and Mindy» που έκανε διάσημο τον Γουίλιαμς στην δεκαετία του 1970 καθιερώνοντάς τον αμέσως στην κωμωδία.
 Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ο οποίος έχει δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν είχε εισαχθεί παλαιότερα σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του. Σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο ο Ρόμπιν Ουίλιαμς που είχε κερδίσει το Όσκαρ για το "Good Will Hunting" (Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ) έπασχε από κατάθλιψη κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια.

Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής ».

Πηγή: kathimerini.gr

0 σχόλια:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις