Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

23 Νοεμβρίου 2017
Στην Καστοριά ταξιδεύει το WWF Ελλάς περιμένοντας γονείς και παιδιά να παίξουν και να ανακαλύψουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη! Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο Ενυδρείο Καστοριάς η κινητή βιωματική έκθεση του WWF θα «μαγειρέψει» μαζί με ενήλικες και παιδιά της Καστοριάς μια διαφορετική συνταγή για την προστασία της υγείας μας και του πλανήτη.

Ένα στα δύο Ελληνόπουλα ηλικίας 5 - 17 ετών πάσχει από παχυσαρκία, με την Ελλάδα να κατέχει θλιβερή πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την ίδια στιγμή η κατανάλωση τροφίμων στην Ευρώπη αντιπροσωπεύει το 20 - 30% του συνόλου του αποτυπώματος των νοικοκυριών στον πλανήτη, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σε όλο τον κόσμο πετιέται στα σκουπίδια. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η διατροφή μας – αν δεν είναι σωστή – κοστίζει στην υγεία μας αλλά και τον πλανήτη! Για αυτόν τον λόγο, το WWF Ελλάς εγκαινίασε σήμερα τη νέα πανελλήνια εκστρατεία του για τη βιώσιμη διατροφή: «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης».

Βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς, πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των παιδιών, έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη.

Με αυτά τα «συστατικά», η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς έρχεται στην Καστοριά για να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό και μας καλεί να μαγειρέψουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Τα κύρια στοιχεία της νέας αυτής εκστρατείας: ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά δημοτικού, η νέα ιστοσελίδαwww.wwf.gr/food και μία κινητή διαδραστική έκθεση.

Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς: 7 και 8 Δεκεμβρίου, 18:00-20:00,στο Ενυδρείο Καστοριάς (Ζαλόγγου 3), σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς.


Πόσοι γνωρίζουν άλλωστε ότι ένα κιλό μοσχαρίσιου κρέατος εκλύει 30,4 κιλά CO2 στην ατμόσφαιρα ή ότι μια τετραμελής ελληνική οικογένεια πετάει κάθε χρόνο στα σκουπίδια 120 κιλά φαγητού; Όλοι έχουν ακούσει για τη μεσογειακή διατροφή αλλά πόσο γνωστό είναι ότι το παραδοσιακό ελληνικό μοντέλο διατροφής ωφελεί και το περιβάλλον, μειώνοντας κατά 72% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και κατά 33% την κατανάλωση νερού;

«Βιώνουμε μια τεράστια πρόκληση τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον, αλλά ακόμη δεν την έχουμε αντιληφθεί ως κοινωνία: τη διατροφή μας. Όσο κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις σχετίζονται άμεσα με το… «πιάτο» μας: η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού, η αποψίλωση των δασών, η υποβάθμιση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων, η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από τη νέα μας εκστρατεία, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε αυτήν ακριβώς τη σύνδεση και με βιωματικό τρόπο να μοιραστούμε με παιδιά και ενήλικες σε όλη τη χώρα αυτό που πλέον είναι σαφές σε όλον τον κόσμο: πώς ό, τι είναι καλό για την υγεία μας είναι και για το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση και το εκπαιδευτικό της υλικό είναι στα χέρια πλέον της σχολικής κοινότητας που καλείται να πάρει τη σκυτάλη και να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά συμμέτοχα σε έναν άλλο τρόπο διατροφής και ζωής.», σημείωσε η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή», στο πλαίσιο του οποίου διενεργείται η εκστρατεία. Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής τοΚοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Με αυτή τη δράση και το εκπαιδευτικό πακέτο να είναι διαθέσιμο σε όλα τα σχολεία της χώρας, οι εκπαιδευτικοί παίρνουν ουσιαστικά τη σκυτάλη από το WWF Ελλάς και   Παιδιά και ενήλικες θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWFΕλλάς, τηλ: 210 33 14 893, κιν: 697 185 9632,i.kantas@wwf.gr   

0 σχόλια:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις