Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

18 Φεβρουαρίου 2015
Ο Προκόπης Παυλόπουλος βγήκε πρόεδρος από την πρώτη διαδικασία με 180 ψήφους, όπως ήταν αναμενόμενο.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή,  αφού συγκέντρωσε 233  ψήφους , ενώ τον Νίκο Αλιβιζάτο υπερψήφισαν 30 βουλευτές και παρών ψήφισαν  32 βουλευτές. 

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 5 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε δηλώσει πως θα απείχε από τη διαδικασία. 

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών», ενώ την υποψηφιότητα Αλιβιζάτου στήριξε το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ
Τον Προκόπη Παυλόπουλο ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο η Ραχήλ Μακρή, όσο και ο Κώστας Λαπαβίτσας, παρά τις ενστάσεις που είχαν στην υποψηφιότητα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αντώνης Σαμαράς σηκώθηκε όρθιος για να ψηφίσει τον Προκόπη τον Παυλόπουλο.
Ξεκίνησε η διαδικασία. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβάζει τον κανονισμό για τη διαδικασία.
Η Ντόρα Μπακογιάννη βροντοφώναξα το όνομα του Παυλόπουλο με τον οποίο σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εξαιρετικές σχέσεις.
Ξεκινά η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκπλήξεις σε αυτήν την ψηφοφορία δεν αναμένονται εκτός από εκείνη του Κυριακου Μητσοτάκη, που διαχώρισε σαφώς την θέση του και αντιπαρέθεσε τους λόγους μη ψήφισης του Προκόπη Παυλόπουλου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη βροντοφώναξα το όνομα του Παυλόπουλο με τον οποίο σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει εξαιρετικές σχέσεις.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει ως υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι θα προτείνουν για υποψήφιο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο. Ως πρόταση εξαιρετικά τιμητική αλλά και ως πρόταση που εμπεριέχει ευθύνη, χαρακτήρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος την πρόταση υποψηφιότητας, που του έγινε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, απαιτεί το Σύνταγμα στην ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, που θα διεξαχθεί σήμερα στην Ολομέλεια.
Η υποψηφιότητα του κ.Παυλόπουλου θα συγκεντρώσει 234 ψήφους.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα τον ψηφίσουν οι 148 αφού ο κ. Μιχελογιαννάκης θα απουσιάζει καθώς είναι άρρωστος.
Από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο αριθμεί 76 συνολικά βουλευτές θα ψηφίσουν την υποψηφιότητα Παυλόπουλου 73.
Από την ψηφοφορία θα απουσιάζουν εκτός από τον Κυριακό Μητσοτάκη και οι κκ Αλέξανδρος Κοντός και Σάββας Αναστασιάδης καθώς ο πρώτος απουσιάζει στο εξωτερικό και ο δεύτερος αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.
Τέλος τον κ. Παυλόπουλο θα ψηφίσουν οι 13 βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ όπως και της Χρυσή Αυγή, με σχετική ανακοίνωση των κομμάτων «δήλωσαν» πως θα ψηφίσουν «παρόντες».
Ξεκίνησε η διαδικασία. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαβάζει τον κανονισμό για τη διαδικασία.

Η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Την υποψηφιότητα Παυλόπουλου στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ. Την υποψηφιότητα Αλιβιζάτου στηρίζουν το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από σήμερα, απαιτείται πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφοι.

Και οι δύο σημερινοί υποψήφιοι είναι Συνταγματολόγοι.

Οι επιλογές:
Προκόπης Παυλόπουλος    
Νίκος Αλιβιζάτος    
Παρών

Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Αντώνης Σαμαράς, πλησίασε τον Κ. Καραμανλή και του είπε "θα τα πούμε σύντομα"

Με το που τελειώσει η διαδικασία σήμερα, από αύριο ξεκινούν να ψηφίζονται τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν 2 υποψήφιοι ΠτΔ ήταν το 2000. Κ. Στεφανόπουλος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και Λεωνίδας Κύρκος (ΣΥΝ).
Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έδινε συνέντευξη στο BBC για το ζήτημα των μεταναστών και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η Frontex στο μέλλον.
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του BBC και μίλησε, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για το ζήτημα του μεγάλου αριθμού μεταναστών που προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να φτάσουν στην Ευρώπη.
Ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε ότι: «Πριν από δέκα χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση βρέθηκε έκπληκτη μπροστά στο φαινόμενο της μετανάστευσης, και δυστυχώς η προηγούμενη πολιτική ήταν διχασμένη. Τώρα έχουμε εισέλθει σε μία νέα περίοδο. Υιοθετούμε μία νέα ατζέντα στο ζήτημα της μετανάστευσης».
madata.gr

0 σχόλια:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις