Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

16 Σεπτεμβρίου 2014
Η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post σε σημερινό δημοσίευμά της αναφέρεται στην καθημερινότητα και τις δυσκολίες των Ελλήνων από τότε που η χώρα μπήκε στον Μηχανισμό Στήριξης και υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο.
Με τίτλο «Πως ζουν οι Έλληνες τέσσερα χρόνια μετά τη χρεοκοπία» και υπότιτλο «Δημοσιονομικό έλλειμμα, υψηλά επιτόκια,
βιωσιμότητα χρέους: Πίσω από τους τεχνικούς όρους κρύβεται μια τραγωδία. Διότι οι Έλληνες υποφέρουν όσο ποτέ άλλοτε από τις επιπτώσεις της κρίσης», η εφημερίδα τονίζει πως παρά  τις γεμάτες ταβέρνες το πρόβλημα στην Ελλάδα παραμένει μεγάλο.

«Το καλοκαίρι του 2014 η Ελλάδα μοιάζει να είναι και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Οι ταβέρνες γεμάτες, τα φέρι μπόουτ για τα νησιά υπερπλήρη. Η χώρα δείχνει να βρίσκει και πάλι την ισορροπία της. Οι περισσότεροι κάνουν αυτό που έκαναν πάντα μετά από μια κρίση: τα φέρνουν βόλτα όπως όπως» τονίζει και προσθέτει «Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν περνούν μερικά λεπτά και οι άνθρωποι μιλούν για τα σημάδια που άφησαν πίσω τους η αυστηρή λιτότητα, οι περικοπές μισθών και οι μειώσεις συντάξεων. Οι αυτοκτονίες έχουν διπλασιαστεί, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συχνά ακόμα περισσότερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ωστόσο η απουσία προοπτικής».

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με την Rheinische Post «μια μικρή αχτίδα ελπίδας είναι τα πρόσφατα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Ακόμα και η μικρότερη ύφεση θεωρείται επιτυχία».

Μπορεί να επισκέφτηκαν την χώρα 19 εκατομ. τουρίστες φέτος, ωστόσο για την γερμανική εφημερίδα, «ο τουρισμός δεν αρκεί για να επιβιώσει οικονομικά η χώρα».

«Ακόμα και αν αυξηθεί η παραγωγή ημικατεργασμένων και πετροχημικών προϊόντων ή γενόσημων ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι βασανιστικά μακρύς», καταλήγει η Rheinische Post.
madata.gr

0 σχόλια:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις