Στο facebook

Αρχειοθήκη

Από το Blogger.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πνευματική ιδιοκτησία & Αντιγραφή υλικού
Το περιεχόμενο του blog μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του kastorianiestia.gr
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με ενεργό link προς το πρωτότυπο άρθρο.

Πρόσφατα

11 Αυγούστου 2016
Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft, κέδισαν τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές έφτιαξαν μια εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για κινητά τηλέφωνα, η οποία έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο πρόβλημα του bullying καθώς και την αύξηση της ενσυναίσθησης και της αυτοπεποίθησής τους, προκειμένου να διαχειρίζονται δραστικά τέτοια φαινόμενα στο σχολείο και στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Η εφαρμογή πήρε το όνομα της από την Amanda Todd, η οποία σε ηλικία 15 χρονών αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφότου υπέστη bullying, σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής βίας. Πριν από το θάνατο της δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο εξιστορούσε την τραγική ιστορία της μέσα από μια σειρά από κάρτες.

Το βίντεο απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και η Amanda έγινε σύμβολο κατά του bullying και πηγή έμπνευσης για τους τέσσερις φοιτητές οι οποίοι με τη βοήθεια του καθηγητή τους κ. Χατζηλεοντιάδη έφτιαξαν την εφαρμογή.





Οι τέσσερις φοιτητές που βραβεύθηκαν sτην κατηγορία World Citizenship, είναι οι Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς, Ηλίας Χρυσοβέργης και Βασίλης Μπαλτατζή. Το βραβείο απένειμε στην ελληνική ομάδα ο ίδιος ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.


"Είναι ο Βασίλης, ο Γιώργος, η Μαργαρίτα, ο Ηλίας. Φοιτητές στο Α.Π.Θ. Είναι η παρέα της Amanda. Μιας ομάδας που δημιουργήθηκε στην μνήμη, μιας κοπέλας η οποία πριν βάλει τέλος στη ζωή της έφτιαξε ένα βίντεο για το bullying που είχε υποστεί και τα βασανιστήρια που της είχαν κάνει. Τα 4 αυτά παιδιά με τη συνεργασία του καθηγητή τους κ. Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν μια διαδραστική εφαρμογή στα κινητά για την καταπολέμηση του bullying. Γιατί η εικονική πραγματικότητα μπορεί να ευαισθητοποιήσει πιο εύκολα τα παιδιά από ότι ένα ασπρόμαυρο άρθρο ή ένα ρεπορτάζ γεμάτο κλισέ. Και την Πέμπτη κέρδισαν τον Παγκόσμιο διαγωνισμό «Imagine Cup» της Microsoft που διεξήχθη στην Αμερική! Υπάρχει λοιπόν και αυτή η Ελλάδα. Υπάρχει και αυτό το Α.Π.Θ. και κυρίως υπάρχουν και αυτά τα παιδιά. Η φαντασία, τα όνειρα, η γνώση, η δύναμη που… δεν μπορεί, κάποια στιγμή, θα αλλάξουν την Ελλάδα".


Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Λεόντιος Ι. Χατζηλεοντιάδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1966. Απέκτησε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1989 και το διδακτορικό δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών το 1997, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Το Δεκέμβριο το 1999, έγινε μέλος του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (ΑΠΘ), όπου κατέχει θέση Καθηγητή. Εργάζεται στη Μονάδα Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής τεχνολογίας, πάνω στους αναπνευστικούς ήχους, τους καρδιακούς ήχους, τους εντερικούς ήχους, τη συμπίεση δεδομένων ηλεκτροκαρδιογραφήματος, την ανάλυση σεισμικών σημάτων και στον εντοπισμό ρωγμών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη στατιστική ανώτερης τάξης, τις aplha-stable κατανομές, τα zero-crossings ανώτερης τάξης, τα κυματίδια, την πολυφασματική ανάλυση, τα μορφοκλάσματα, τη νευρο-ασαφή μοντελοποίηση για ιατρικές, κινητές εφαρμογές και εφαρμογές ψηφιακής επξεργασίας σήματος.
Ο Δρ. Χατζηλεοντιάδης είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE), της Εταιρείας Στατιστικής Ανώτερης Τάξης, του Διεθνή Συλλόγου Αναπνευστικών Ήχων (International Lung Sounds Association), και του American College of Chest Physicians. Έχει λάβει το δεύτερο βραβείο στο Διαγωνισμό Καλύτερης Εργασίας στα πλαίσια του 9ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Ασθενειών του Θώρακα '97 (Θεσσαλονίκη). Επιπλέον, ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας (Whitaker Foundation) στα πλαίσια του Συνεδρίου EMBS '97 του IEEE (Σικάγο, ΗΠΑ) και υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας (στη μνήμη του Dick Poortvliet) στα πλαίσια του συνεδρίου MEDICON '98 (Λεμεσός, Κύπρος). Τέλος, έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Νέου Ερευνητή στο 24ο Διεθνές Συνέδριο Αναπνευστικών Ήχων '99 (Μαγδεμβούργο, Γερμανία). Το 2004, 2005 και 2007 οργάνωσε και συμβούλευσε τρεις πενταμελείς φοιτητικές ομάδες οι οποίες κατέλαβαν την τρίτη, δεύτερη και έβδομη θέση, αντίστοιχα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, Σάο Πάολο, Βραζιλία (2004)/Γιοκοχάμα, Ιαπωνία (2005)/ Σεούλ, Κορέα (2007). Τα projects περιελάμβαναν λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία για άτομα με αναπηρία.
Επιπλέον, ο Δρ. Χατζηλεοντιάδης κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη Μουσική Σύνθεση από το Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Ηνωμένο Βασίλειο, 2004) και είναι Καθηγητής Σύνθεσης στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Δημοφιλείς αναρτήσεις